https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНСО с три нови бронирани автомобила от висок клас

НСО с три нови бронирани автомобила от висок клас

Три нови бронирани мерцедеса пристигнаха в Националната служба за охрана, похвалиха се от НСО.

Лимузините са предназначени за превоз на президента Румен Радев, премиера Николай Денков и шефа на Народното събрание Росен Желязков. Като последните двама ще се возят на тях само до ротацията на 6 март.

Бронираните лимузини ще се ползват и при чужди делегации, които са с висока степен на застрашеност, обясниха от НСО. Триме лимузини са били осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Трите бронирани мерцедеса бяха поръчани още през есента на 2022 г. като всеки един от тях струва по 1 млн. лв. Въпреки че победител бе обявен още през 2022 г., договорът за доставка на трите бронирани лимузини между НСО и “Силвър Стар Ритейл” ЕАД – София, собственост на Халед Ахмад ал-Джуфали от Саудитска Арабия, е подписан на 31 март миналата година. В него изрично е посочено, че поръчката е за автомобили от “Мерцедес-Бенц” АД, Германия.

От документацията става ясно също, че колите ще са със сертификати VPAM – BRV за ниво на защита от куршуми и сертификат VPAM – ERV за балистична устойчивост – срещу взрив на покрива, на пода и отстрани, пише “24 часа”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X