https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПроектобюджетът на Община Русе е с около 10 процента по-голям от миналогодишния

Проектобюджетът на Община Русе е с около 10 процента по-голям от миналогодишния

Проектобюджетът на Община Русе за тази година е 274,5 млн. лева. Той е с около 10 процента по-голям от миналогодишния, който бе 250,9 млн. лева. Това коментира за БТА Емилия Пенева – директор на общинската дирекция “Финансово-стопански дейности” в крайдунавския град.

Инвестиционната програмата съдържа 384 обекта и е в размер на 46,5 млн. лева.

Най-голям дял в бюджета е отделен за образованието. На второ място най-много средства са заделени за ремонт на улици, тротоари и междублокови пространства, както и за опазване на околната среда. След това е социалното осигуряване, като общинското финансиране касае социалната трапезария и домашния социален патронаж, за които местната управа е заделила над 2 млн. лева, а 34 млн. лева са държавно финансиране.

“Бюджетът е балансиран. Касае задоволяване и потребности в различни сектори. Имаме увеличен ръст на средствата за ремонти, благоустрояване, а също и за подобряване на инфраструктурата в малките населени места в общината. В инвестиционната програма сме осигурили и средства в размер на 450 000 лева за система за качеството на атмосферния въздух по метода за ДАОС”, обясни Пенева.

Проектобюджетът ще бъде внесен за гласуване на извънредна сесия на Общинския съвет на 16-и февруари (петък).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X