https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБогданов за изплащането на компенсации за транспорт от "Лукойл: Няма как да...

Богданов за изплащането на компенсации за транспорт от “Лукойл: Няма как да бъде спряно изпълнението на заповедта

“Няма как да бъде спряно изпълнението на заповедта и очакваме всеки момент “Лукойл” да изплати тези средства”,заяви министърът на икономиката Богдан Богданов , преди да бъде изслушан от народните представители от комисиите по икономика и по енергетика за компенсирането на разходите на потребителите за транспорт.

“Сумата ще бъде изплащана към домакинствата в момента, в който приключи периода, а именно до края на февруари месец, след като видим какво точно е събрано и може да бъде преразпределено към семействата”, добави той.

Припомняме, че до момента “Лукойл” не е изплатил еднократни компенсации по Програмата за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. Средствата предстои да бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане до 30 юни от събраните средства във Фонд “Сигурност на електроенергийната система”. В него до момента са постъпили само 45 млн. лв. от “Лукойл” от определената от Министерството на икономиката и индустрията вноска от близо 70 млн. лв. за декември 2023 г. Част от постъпилите вече 45 млн. са били пренасочени за компенсации.

От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане. Те предназначени за компенсиране на направените от тях разходи за транспорт. Предвижда се компенсацията да бъде изплатена еднократно по касов или по банков път до 30.06.2024 г. Парите от “Лукойл” се очаква да подпомогнат около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи, които да получат еднократна компенсация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X