https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиКораб потъна в Мраморно море заради лошото време, моряците ги няма

Кораб потъна в Мраморно море заради лошото време, моряците ги няма

Започнаха спасителни операции за екипажа на 59-метровия товарен кораб, който пое вода и потъна тази сутрин близо до остров Имрали в Мраморно море, предава “Миллиет”.

59-метровият товарен кораб потъна югозападно от остров Имралъ в Мраморно море . Беше стартирана операция по търсене и спасяване в Мраморно море, където дължината на вълната достигна 3 метра, с 3 кораба, идващи от Бандърма.

Губернаторът на Бурса Махмут Демирташ каза, че са създали кризисен център в Муданя и че следят отблизо работата им.

В изявлението си министър Йерликая каза: „Тази сутрин, в 06.30 часа, беше получена информация, че търговски кораб на име Batuhan A, с 6 членове на екипажа на борда, е започнал да потъва в Мраморно море, край Бурса Караджабей, поради тежки метеорологични и морски условия.

2 кораба на бреговата охрана и 2 катера на бреговата охрана бяха незабавно изпратени на мястото на инцидента и едновременно с това 2 влекача бяха назначени в региона от Главната дирекция за крайбрежна безопасност.

В резултат на започнатите издирвателно-спасителни дейности е открит един празен спасителен сал в района, където се смята, че корабът е потънал. 1 корвета на бреговата охрана и 1 самолет на бреговата охрана бяха назначени да пристигнат в региона, за да подкрепят усилията за търсене и спасяване.

В изявлението на Министерството на транспорта и инфраструктурата се отбелязва, че в 06.32 ч. е получен авариен сигнал от сухотоварния кораб с име Batuhan A, който е дълъг 59 метра и има 6-членен екипаж.

Беше заявено, че морските и въздушните елементи на командването на бреговата охрана и Главната дирекция за брегова безопасност (KEGM) са незабавно насочени към региона и е направено обаждане до корабите в региона чрез турското радио. Въпреки това беше подчертано, че AIS сигналът, получен от кораба с име Batuhan A, е прекъснат в 07.12 и бяха направени следните изявления:

„Поради неспособността на кораба да отговори на повикванията, „фазата на опасност“ е обявена в съответствие със съответния параграф от Регламента за търсене и спасяване. Въпросният кораб отплава от остров Мармара за Гемлик около 20:00 часа вчера вечерта, натоварен с товар.

Издирвателно-спасителни дейности са извършени от всички съответни елементи.Лодките TCSG 25,TCSG 85,TCSG 313,които пристигнаха в района за кораба на име Batuhan A продължават да издирват.

Хеликоптерът не можа да излети поради до лошо време. Празен спасителен сал е открит при извършените досега претърсвания. KEGK 6, принадлежаща на KEGM и бързи спасителни лодки KIYEM 4, също достигнаха мястото на инцидента и започнаха издирвателни операции.

Губернаторът на Бурса Махмут Демирташ направи следното изявление в социалните медии:

„В четвъртък, 15 февруари, в 06.32, Регионалният оперативен център на бреговата охрана на Мармара Страйтс откри търговския кораб, наречен BATUHAN A, с 6 души на борда, напускащ пристанище Балабан на остров Мармара с товар от 1250 тона мраморен прах.

Съобщено е, че е потънал в 06:20, на 4 мили северно от Karacabey, докато е изплавал в 20:30 в сряда, февруари и е пристигал в пристанището Gemlik. След получаване на известието, TCSG-313, TCSG-85 и TCSG-25 бяха насочени към обекта. „В момента продължават усилията за търсене и спасяване на 6-те души на кораба, наречен BATUHAN A, по море и суша, чрез екипите на AFAD, бреговата охрана и жандармерията.“

Метеорологът проф. д-р Орхан Шен сподели пред новинарския канал СНН Тюрк,
че в района се очаква засилване на бурята. Той подчерта: “Скоростта на
вятъра над морето е по-висока, отколкото на сушата. Говорим за скорости между 50-70 км. Довечера ще отслабне. Има много силен дъжд през деня. Този дъжд може да повлияе на спасителните работи.

Височината на вълните може да надхвърли 3 метра поради влиянието на вятъра. Метеорологичните условия не са подходящи за спасяването на екипажа. В момента в района има проливен дъжд, към обяд ще се усили. Бурята ще продължи до вечерта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X