https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Изработихме меморандум, който да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Кирил Петков: Изработихме меморандум, който да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

“Изработихме меморандум между „Продължаваме Промяната –Демократична България” и ГЕРБ, който да стане договор, с основни цели за управлението в следващите девет месеца. Той ще бъде публичен, има четири важни аспекта в документа”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“Там имаме много ясно предложение към нашите колеги от ГЕРБ – че първо трябва да се мине през една много ясна процедура за всяка една кандидатура с тест за интегритет, проверка за корупция, да минем през прозрачната процедура, така че да имаме хора, които да бъдат номинирани. Един път, като се мине през тази тежка процедура, цялото общество да е сигурно, че това са най-правилните кадри, разпределението между нас и ГЕРБ-СДС да бъда по равно”, посочи Петков.

“Академик Денков ще си подаде оставката на 6 март. Ако не се споразумеем, ще предложим на нашите партньори да направим избори 2 в 1. Не искаме да влизаме в политическа криза. Тези неща не са ултиматум, готови сме да говорим по всяка една от точките. Не става дума за червени линии, а за изясняване на реалната структура на управление от 6 март насам”, обясни Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X