https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Меморандумът е входна точка за преговори

Денков: Меморандумът е входна точка за преговори

“Получихме много ясни и подчертани поздравления, за това, което направи правителството като реформи през последните 8 месеца. Той каза, че в цяла Европа се виждат тези успехи и специално подчерта, че това се надява да продължи и през следващия период”, заяви в Париж премиерът акад. Николай Денков след срещата си с френския президент Еманюел Макрон.

“Франция е готова да работи с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия по технологии, от които има нужда днес, но и от технологии, от които ще има нужда утре”, каза министър-председателят.

“Меморандумът е входна точка за разговори и преговори. Ние трябва да се фокусираме върху реформите – попълване на състава на антикорупционната комисия, промени в закона за съдебната власт, запълването на регулаторите. Как ще работят регулаторите ще е определящо за бизнес средата в България и как ще живеят хората”, посочи Денков.

“Текстът на меморандума беше изпратен няколко часа предварително на Мария Габриел, предполагам, че тя го е изпратила предварително на Борисов и другите лидери, подкрепящи правителството”, заяви Денков по повод твърденията, че документът е изненадал ГЕРБ-СДС и ДПС.

“От декември има липса на напредък точно по реформите, които сме поставяли в основната на развитието на страната и заради които съставихме това правителство. Целта на този меморандум е да върне фокуса точно върху тези реформи и приоритети”, каза премиерът.

“Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите”, каза още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X