https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество"Хюндай" алармира за незаконни действия при изграждането на 7 и 8 блок...

“Хюндай” алармира за незаконни действия при изграждането на 7 и 8 блок на “Козлодуй”

Южнокорейският гигант „Хюндай“ се опасява от нелоялна конкуренция от страна на някои свои конкуренти при изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технологията АР1000 на „Уестингхаус“. Компанията подчертава, че ще си сътрудничи с южнокорейското посолство в София за преодоляване на трудностите. Позицията на „Хюндай“ е разпространена от посолството на Южна Корея у нас, предаде БГНЕС.

„Хюндай“ приветства днешните решения на Комисията по енергетика и Комисията по околна среда и води на Народното събрание на България и вярва, че българското правителство ще управлява добре всички правни процедури, свързани с проекта.

Посолството на Република Южна Корея в България също е силно заинтересувано „Хюндай“ да има възможност да допринесе за българския проект за ядрена енергия в Козлодуй. Според дипломатическата мисия тази възможност ще укрепи още повече връзките между София и Сеул.

Посолството следи отблизо настоящата ситуация, включително и днешното развитие на събитията, споделя опасенията на „Хюндай“ и ще комуникира с българската страна всичко, което е необходимо. Дипломатическата мисия наистина се надява, че Южна Корея може да изиграе значима роля за постигането на енергийната визия на България.

„Хюндай“ е една от водещите световни компании в изграждането на ядрени централи с богат опит зад гърба си, изградила е 24 ядрени реактора в Южна Корея. Компанията има стратегическа партньорство с “Уестингхаус“.

Собственикът на проекта за изграждане на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“ избра на 16 февруари корейската компания като единствена, която отговаря на всички изисквания за строителството на новите ядрени мощности на България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X