https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

“Не сме получили оценката на министрите, която трябваше да бъде изготвена от премиера Николай Денков и Мария Габриел. Чакаме я”,коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Трябва да има смяна на министър Тодор Тагарев при ротацията. Това е неработещ министър”, подчерта Борисов, коментирайки и сутрешното му участие в телевизионен блок.

“Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента”.

По думите му цялата сглобка е компромис. “Аз съм реалния лидер на партия, за да стане Мария Габриел премиер, партията трябва да го гласува. Аз имам пълно доверие в нея”, посочи лидерът на ГЕРБ.

“Две седмици ги чаках ПП-ДБ да се напътуват. И доколкото разбирам никакъв резултат от тези пътувания. Ние за разлика от тях обмисляме всяка дума, всяко иречение. Това не е документ, който се пише на коляно като при тях, а да отразява щенията само на една партия”, коментира Борисов ще има ли преговори през уикенда.

Борисов потвърди, че предложението на ГЕРБ ще предвижда ротация на премиерите, защото това е бил големият компромис, заради който Мария Габриел се отказа от поста си на еврокомисар.

“Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС, меморандум ми звучи малко като “Джемкорп”, коментира още той.

“Подаването на оставки на Мария Габриел и Николай Денков може да стане на 6-ти март, това не е нещо неуговорено”, посочи Борисов.

“Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС. С пропорционалност , на базата на изборните резултати и споделена отговорност, преглед на министрите и в зависимост от това , може те да получат 90% , защото обичат да смятат с проценти. В коалиционното споразумение ще предложим споделена отговорност за управлението на държавата.

Всеки ден Петков и Денков имат медийни изяви, и като излязат казват Борисов да не се изявява”, посочи Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X