https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНС решава дали да отстрани депутати от "Възраждане" от комисиите по отбрана...

НС решава дали да отстрани депутати от “Възраждане” от комисиите по отбрана и външна политика

Предложението на ПП-ДБ да бъдат отстранени от комисии по външна политика и отбрана депутатите от „Възраждане“ Ангел Георгиев и Ивелин Първанов, заради посещението им в Москва, предизвика нетрадиционно решение, според което Андрей Чорбанов от ИТН пое председателството на Народното събрание.

Според “Възраждане” предложението за отстраняване на депутатите противоречи на правилника на парламента и настояха то да отпадне от дневния ред. Мнозинството, обаче, гласува точката да остане.

От БСП и ИТН подкрепиха позицията на “Възраждане”, че според правилника всяка парламентарна група има право да прецени кой от депутатите ѝ ще участва в съответната комисия и обявиха предложението като незаконно.

Докато Андрей Чорбанов от ИТН обосноваваше искането си, Росен Желязков му възложи той да поеме председателството на парламента. Чорбанов се съгласи и застана на трибуната.

Петър Петров от “Възраждане” посочи, че депутатите не са запознати с мотивите за промени в комисиите, тъй като има и други предложения и предложи на Андрей Чорбанов да даде 15 минути почивка, за да се запознаят депутатите с мотивите за всички предлагани промени в комисиите.

Чорбанов се съгласи и даде почивка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X