https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбитателите на блок в Русе се оплакват от съсед, който сам си...

Обитателите на блок в Русе се оплакват от съсед, който сам си направил котел за парно

В жилищен блок в Русе, един от живеещите си е направил сам котел за парно отопление в избено помещение, предава NOVA, по сигнал на зрители.

Обитателите на входа разказват, че от вентилацията на баните им излиза дим, цялото стълбище мирише на пушек и от години се опитват с помощта на институциите да принудят своя съсед да премахне самоделното котелно.

Блокът се намира в русенския квартал „Чародейка”. Съседите се притесняват и от конструктивните промени, защото има продупчен панел на първия етаж, за да стигне инсталацията до апартамента на въпросния съсед.

„Основният проблем, според нас, е, че има дълъг хоризонтален път от кюнци, където димните газове се охлаждат и не могат да поемат нагоре. Трябва да преминат 8 етажа по комините. Задържат се тежките газове и влизат в баните и холовете на всеки”, каза съсед.

Напрежението сред съседите ескалира, стигало се е дори до бой, казват те.

От общината в Русе заявиха за NOVA, че е направена проверка, образувана е административна преписка по препоръка на РДНСК, които казват, че котелът е незаконен строеж. Издадена е заповед на кмета за премахването му. Тази заповед обаче е обжалвана от собственика. Очаква се решението на административния съд. Ако и то не е в полза на живеещите в блока, те ще търсят решение по частен съдебен път.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X