https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев: Искам да видя повече от Тагарев

Румен Радев: Искам да видя повече от Тагарев

“Поканих президента на Турция Реджеп Таип Ердоган да посети България и се надявам това да стане”, заяви президентът Румен Радев пред медии в Анталия.

“Ескалацията на войната в Украйна расте, тя се развива. И какъв може да бъде изходът? При всички възможни изказвания, които слушам от световни лидери, не можем в никакъв случай да взимаме решения, които да доведат до разрастване на този сблъсък. И териториално, и като обхват, и като нови оръжия”, посочи Радев.

Президентът посочи, че стигне ли се до ядрено оръжие – “всичко губи смисъл”.

“Няма кой да ме принуди аз да подпиша указ, но там вече отиваме вече в хипотезата на една дълбока парламентарна и конституционна криза, от която никой няма интерес”. Така държавният глава отговори на въпрос дали има опция в конституцията, според която, ако не хареса състава на МС, да не подписва указ.

По отношение на плануваната на 8 март ротация, Румен Радев посочи, че напоследък наблюдава странни критерии за оценка на министри.

“За Тагарев казват, че той трябва да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна, което е висша форма на нихилизъм”.

“Кога ще попитат българите дали харесват Тагарев и какво прави той за сигурността в страната”, обърна се Радев към некоалиционните лидери.

Президентът посочи, че иска да види повече от министъра на отбраната.

“Аз искам да видя министър на отбраната, който ще работи приоритетно за сигурността на страната ни”, категоричен беше Радев.

Държавният глава Румен Радев участва в третото издание на дипломатическия форум в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Темата на международното дипломатическо събитие тази година е посветена на насърчаването на дипломацията, като средство за преодоляване на кризите.

“Важното е, че участието на България в този дипломатически форум е израз на нашето общо разбиране, че колкото и да са дълбоки противоречията , колкото и изострени да са конфликти в нашия регион , постигането на тяхното устойчиво разрешаване, е възможно само със средствата на дипломацията”, каза Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X