https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБащата на Кирил Въжаров с нови подробности около делото "Соло"

Бащата на Кирил Въжаров с нови подробности около делото “Соло”

“След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата схема около това как е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да гарантирам за достоверността му. По това, което пише в имейла мога да си направя извода, че е имало и група в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала влияние”, каза бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров е “Денят започва”.

По думите му имейлът е изпратен от адвокатът на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров – в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. “Позитано” и бул. “Витоша”, на метри от Съдебната палата в София.

“5432 са точно дните, в които настъпва справедливостта в България, това е жалката работа”, обясни още Въжаров.

Според Михаил Въжаров, Илиян Тодоров е имал политическа протекция.

“Цялата история е политическа, както много други неща в България. Баща му е политически ангажиран, във времето, когато извърши престъплението баща му беше секретар на БСП в Перник и водач на листата за изборите”, коментира Михаил Въжаров.

По думите му в България трябва да има правосъдна реформа на първа инстанция. Михаил Въжаров заяви, че съдебните медици и вещите лица, които правят експертизите са зависими.

“Всички подобни дела се пропукват на първа инстанция. Всеки един съдия работи с един или двама такива вещи лица. Те им правят такива експертизи, които да са им удобни”, добави още Въжаров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X