https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетков: Денков спази обещанието си, промяната ще продължи

Петков: Денков спази обещанието си, промяната ще продължи

“Промяната започна и ще продължи. Властта за нас не е цел, а средство”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите по оставката на министър-председателя.

“Преди 9 месеца обещахме, че ще подадем оставка и Денков я подаде. В историята на България няма такова нещо – премиерът да подаде оставка заради обещание. Обещанието бе към българския народ”, заяви Петков от парламентарната трибуна.

Той изброи приоритетите, които са изпълнени от кабинета досега. “Имаме Шенген по въздух и вода, както и обещание за сухопътен Шенген. Разследването на главния прокурор вече е факт. Антикорупционният закон – приет. Бюджет с 3% дефицит – приет, запазване на българското Черноморие – факт. Единствените промени, които са необратими са тези, които променят страховете на българския народ”, категоричен е Петков.

Според него народът очаква премиерът да е образован, проевропейски, балансиран.

“Сега остава промяната да продължи – независими регулатори, да няма джуджета и нотариуси, независими медии, очакват службите наистина да се борят за сигурността. Ние ще продължим да се борим за тези неща”, добави Кирил Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X