https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДПС се среща с Радев

ДПС се среща с Радев

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски не дойде на “Дондуков” 2 за консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото народно събрание.

На срещата при президента влязоха другият съпредседател Джевдет Чакъров, Йордан Цонев, Халил Летифов, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Радев напомни, че групата на ДПС активно е подкрепяла упРадев ги попита как виждат ролята на ДПС в следващия мандат и как преценяват шанса за сформиране на правителство с първия мандат. А ако той не се случи – има ли шанс за друго мнозинство в рамките на този парламент.

С поздрав към мюсюлманите за настъпването на свещения месец Рамазан започна Чакъров.

“Държавата трябва да има предвидимост и стабилност, затова позицията ни не се е променила за това да се намери формула, за да има правителство. Нашата подкрепа винаги е била предвидима и последователна”, обясни Чакъров. И допълни, че ДПС е подкрепяло правителството особено с политиките, свързани с европейския път на страната.

“Преследвайки големите зели – Шенген и еврозоната, ние трябва да обърнем внимание на дневния ред на хората, стандарта на живот. Добре е да има държавнически подход. Надяваме се основните субекти да намерят формулата. Ако не – винаги има възможност да се намери и друга конфигурация, но тя ще бъде много трудна впоследствие”, обясни Чакъров.

“Ние бяхме основен фактор на стабилност в първите 9 месеца на това управление, имахме и конструктивна роля за съставянето на този кабинет”, допълни Йордан Соколов. “И от тази гледна точка ние изпълнихме нашите ангажименти. Първо, без да участваме в управлението, да се гарантира евроатлантическия път на страната. Втората задача беше да подкрепяме всички законодателни промени, които ще доведат до това общините да имат достатъчно средства и да стартират проектите. И ние изпълнихме и тази задача”.

“Оттук нататък решението за нас е ясно – ако двете формации се разберат и има ротация и кабинет, ние ще продължим със същата политика – да подкрепяме онова, което е нужно, и всички започнати реформи, както и най-важното – членството в еврозоната и Шенген. ДПС направи много за тези цели в последните 2 години и ще продължи да го прави”, допълни Цонев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X