https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКонсултации на президента Румен Радев с представители на „БСП за България“

Консултации на президента Румен Радев с представители на „БСП за България“

В този час започва разговорът на БСП с президента Румен Радев в консултациите преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото народно събрание.

На “Дондуков” 2 са лидерката Корнелия Нинова и заместниците й в групата и партията Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

“Ясно позиционирахте БСП в 49-ото НС като опозиция, но в същото време то има задачата да излъчи правителство в тази трудна обстановка. Как преценявате остатъчният политически ресурс на това НС да сформира правителство на първи или втори мандат, а ако се стигне до трети мандат – готови ли сте да предложите формула за реализирането му, или оставате на тезата за нови предсрочни избори”, попита Радев.

“Позицията ни е ясна и категорична от първия ден и времето я доказа – че това правителство и мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори”, категорична бе в отговора си Корнелия Нинова.

“Това правителство и мнозинство, вместо да се борят с мафията и задкулисието, ги изпраха и узакониха”, обяви Нинова.

“Техните приоритети не са придвижени. Девет месеца посветиха единствено за разпределяне на постове. За сметка на това големите приоритети на държавата са на заден план”, обясни тя.

“Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма – качеството на законите е под всякаква критика, това е гаранция за несигурност и нестабилност. Мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани и легитимни. За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива”, отсече Нинова

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X