https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъс среща с представителите на "Има такъв народ" приключват политическите консултации на...

Със среща с представителите на “Има такъв народ” приключват политическите консултации на президента Румен Радев

“Има такъв народ” е последната политическа сила, с която президентът Румен Радев ще разговаря в рамките на консултациите преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото народно събрание.

На “Дондуков” 2 дойдоха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

“Как виждате остатъчният политически ресурс в 49-ото НС – достатъчен ли е за съставяне на ново управление в рамките на този парламент. И ако не се реализират първите два мандата, имате ли формула, която да предложите за третия. Виждате ли нова политическа формула в този НС, която да даде устойчиво управление”, попита ги Радев.

“Няма как да следим преговорите – това не са открити и честни преговори, а задкулисен пазарлък за постове и регулатори. Така че следим гнусотията, която се случва, а не самите преговори”, отговори Тошко Йорданов.

“Този парламент беше изчерпан в момента на съставянето на това управление, зачеването му беше порочно”, коментира той.

“Но политическата въртележка в един момент се сменя, и хора, които са приели порочни закони, може те да се обърнат срещу тях”, допълни Йорданов.

Той поиска предсрочни избори и експертно правителство в следващ парламент, което да стъпи на конкретна програма. Но това може да се реализира след следващи избори, защото тогава тежестта на самите партии ще е различна. И ако тогава има разум сред партиите, може да се върви в тази посока.

“Тези хора преговарят не за нещо ново, а повече ни приличат на роднините, които са се събрали в болничната стая, за да решат днес ли да спрат животоподдържащите системи или да оставят още малко”, обясни пък Ивайло Вълчев как виждат потенциала за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X