https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАтанас Зафиров: „БСП за България“ ще преосмисли участието си във временната комисия...

Атанас Зафиров: „БСП за България“ ще преосмисли участието си във временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства около Мартин Божанов

“ПГ на „БСП за България“ ще преосмисли своето участие в работата на тази “псевдокомисия” и ще потърси други начини за достигане до истината и осветляването ѝ пред българските граждани”, заяви от трибуната на Народното събрание в декларация от името на парламентарна група Атанас Зафиров във връзка с работата на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов и проваленото ѝ заседание, след неявяването за изслушване на ръководителя на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

В декларацията Зафиров постави въпроса защо е имало само един поканен за изслушване, при условие че има списък с поне 20 лица, представляващи интерес за работата на комисията. По думите му това обаче не е попречило на представителите на ПП-ДБ да използват наличието на камери и да дават изявления.

“Тази комисия не е създадена с рекламна цел за кандидати евродепутати, както и не може да бъде параван на хора с гузни съвести, предали интересите на собствените си избиратели. Не можеш да бъдеш опозиция на самия себе си, уважаеми колеги, хем да обяснявате пред камерите в каква ужасна реалност сме живели , хем да тичаш след заседанието в съседната зала и да разпределяш регулатори и министерски постове. Тази комисия не е създадена и за решаване на вътрешнопартийните драми в ПП-ДБ, кой е по-голям борец с корупцията”, коментира депутатът.

В декларацията се изтъква, че всичко това се случвало, защото в момента вървят преговори за запазване на “сглобката” и “преразпределение на държавата”. Подобни комисии, които могат да стигнат много дълбоко в сърцевината на един отвратителен модел на управление на държавата, характеризиращ се със срастване на политическа, съдебна власт и криминални структури в едно, могат да нанесат непреодолими щети в крехкия баланс между управляващите, посочи Зафиров. По думите му подобни престъпни групи не могат да съществуват и месец без протекция на най-високо ниво.

Зафиров бе категоричен, че заседанието е било удобно провалено, а репликите пред камерите – казани.

“Ако има нещо, което може да събори тази власт, това е именно страхът от работата и евентуалните разкрития на тази комисия. Страх, който засега е много успешно успиван, добави Зафиров и призова колегите си от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да престанат с двойните игри. Тази комисия е създадена, за да отговори на огромните обществени очаквания за реалните разкрития около начина на функциониране на съдебната власт и хората очакват от вас реални резултати”, каза депутатът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X