https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораХристо Проданов: ГЕРБ успя да отмъкне част от плячката от ПП-ДБ

Христо Проданов: ГЕРБ успя да отмъкне част от плячката от ПП-ДБ

“Преди 24 часа те анонсираха същия кабинет, той не е различен. Тогава от ПП-ДБ казаха, че това е неприемливо за тях, което значи, че има два варианта. Ако те утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това би означавало поредно предателство към избирателите им. При втория вариант може да са се договорили да го гласуват, но и двата варианта са лоши за българските граждани”, коментира пред медии зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов, след като стана ясно, че ротация в правителството все пак ще има, тъй като Мария Габриел върна мандатът изпълнен на президента.

Според депутата „ябълката на раздора“ са били Министерството на отбраната и това на енергетиката в преговорите между двете формации.

„Защото в енергетиката има около 30 милиарда лева и още пари по ПВУ, докато в Министерството на отбраната са плановете за превъоръжаване на армията. С други думи, ГЕРБ успя да отмъкне част от плячката, каза още Проданов.

На въпрос дали от ПП-ДБ ще подкрепят този проектосъстав на кабинета Проданов отбеляза, че в ПП-ДБ са много разделени и допусна, че част от тях може да излязат от залата при гласуването.

“Но така или иначе всички са в кюпа – разпределиха порциите за пореден път и точно поради това казвам, че това не е добре за българските граждани, защото никъде не се говореше за политики по доходите, за образование, за здравеопазване…,” коментира социалистът.

Според него е въпрос на време договорките „да лъснат“ и тогава „всички заедно ще разберем какво са подготвили за бедна България в следващите девет месеца“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X