https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПреговорите за съставяне на правителство може би ще продължат

Преговорите за съставяне на правителство може би ще продължат

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вероятно ще продължат и днес, стана ясно от коментари на политици на влизане в парламента.

“Дискусиите продължават, благодаря ви”, бяха кратките думи на Кирил Петков.

За да има преговори са нужни поне двамина с един не става, коментира Тома Биков и заяви, че според него Асен Василев не трябва да присъства на разговорите.

ДПС чака преговарящите групи на двете големи партии да се разберат, посочи депутатът Хамид Хамид.

“Надяваме се да разберат, нямаме нужда от нови избори в момента. Аз съм оптимист, че ще има правителство – дано да е с първия мандат”

Не е добре за страната да има избори, каза Ивайло Мирчев от ДБ и добави, че ще коментират, “когато има какво да се коментира”.

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер потвърди позицията си от вчера, че не може да се има доверие на Мария Габриел. Според него преговорите ще се

“Много се надявам на политическа мъдрост, защото бъдещето на България е по-важно от всички ни. Още вчера коментирах въпроса с подаването на кабинет, който не е съгласуван с половината министри в него. Това касае бъдещето на България и ясно казах нашето мнение, че няма как да подкрепим кандидат за премиер, който подава кабинет, който не иска да работи по този начин. Настояваме да има кабинет, който може да работи за България”.

От БСП не искат да гадаят по темата.

“Питайте колегите, както виждате всичко е неясно, неуточнено и нестабилно”, каза Георги Свиленски.

Според “Има такъв народ” най-оптимистичният вариант е да се отиде на избори.

“Тоест по-полезното за страната е да отидем на избори, но не знам дали ще се случи. Както виждате нямат проблем да се замерват с гнусни неща и после да ги приемат за нормално и да се прегръщат отново”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X