https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиШофьор с нередовни документи, прекратена регистрация и наркотици е хванат в Две...

Шофьор с нередовни документи, прекратена регистрация и наркотици е хванат в Две могили

Служители на РУ – Две могили са установили при проверка водач с положителна проба за наркотици, който имал наркотик в себе си и управлявал автомобил с прекратена регистрация.

На 21 март около 06:30 часа на главен път I-5, в района на километър 23+000, дежурен наряд от РУ – Две могили е спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген”, модел “Поло“, управляван от 38-годишен водач. При извършените тестове с технически средства е установена положителна реакция за употреба на “амфетамин” и “метамфетамин”.

На водача е съставен акт по ЗДВП, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до УМБАЛ “Канев” в Русе, където е отказал да даде проби за химическо изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

В хода на проверката на водача, униформените са установили още, че той държи в себе си наркотици. Предал е прозрачна пластмасова кутийка от бонбони, съдържаща кристалообразно вещество, което при изследване с полеви наркотест е реагирало положително за “амфетамин” и “метамфетамин”. За това е започната преписка за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Започната е и още една проверка, за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК, във връзка с това, че колата, която 38-годишният управлявал се е оказала със служебно прекратена регистрация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X