https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДнес се очаква Мария Габриел и Николай Денков да се договорят за...

Днес се очаква Мария Габриел и Николай Денков да се договорят за състава на правителството?

Днес се очаква Мария Габриел и Николай Денков да се договорят за състава на правителството, пише “24 часа”, позовавайки се на представители на всички участници в “сглобката”. Партньорите в некоалицията са решили да оставят двамата да уточнят министрите.

Неразбирателствата по споразумението били изчистени. Бойко Борисов още в началото на седмицата каза, че ще се съгласят да има срок за реформа в службите и махането на шефовете им. Логично е да се започне от председателя на ДАНС Пламен Тончев, кой е смятан за човек на президента Румен Радев и е абсолютно неприемлив за ПП-ДБ.

Текстът за следствената тайна остава, но е допълнен с много условности при какви точно случаи и кога тя може да се разкрива пред депутатите. В частта за регулаторите са изчистени всички проблеми. Никой нямал вече проблем да го подпише.

Сега остава да се уточнят министрите. Имало е двустранни разговори между лидери на партии, но договорки няма. Решено е Габриел и Денков сами да определят министрите. Те са установили връзка, разбират се добре, въпреки че Габриел е много силно засегната от твърденията на Асен Василев.

Очаква се двамата да се договорят още днес и следващата седмица съставът на новия кабинет да бъде внесен в парламента и гласуван от некоалицията, която вече ще се е превърнала в коалиция.

Снощи депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков се тагна от Международното летище Нарита в Токио и написа, че се връща предсрочно в България, защото получил “онова заветно обаждане, че през следващата седмица трябва да си на линия на “Дондуков” 2 в София, България, жив или мъртъв.” Получили са го и други народни представители.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X