https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоНасипен тютюн и цигари без бандерол са иззети при акция на служители...

Насипен тютюн и цигари без бандерол са иззети при акция на служители от РУ – Ветово и ТД „Митници“ – Русе

Насипен тютюн и цигари без бандерол са иззети при акция на служители от РУ – Ветово и ТД „Митници“ – Русе. Действията са проведени на 22 март тази година. При проверка в частен имот в с. Кошарна, обитаван от 71-годишен мъж, са открити 6 прозрачни плика цигари с надпис върху филтъра, но без български акцизен бандерол и налична търговска опаковка.

Пред проверяващите мъжът е заявил, че за откритото количество тютюневи изделия не притежава документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е образувана проверка по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

В хода на акцията, в друг имот на адрес в с. Смирненски, полицаите и митничарите са установили, че 35-годишнен мъж държи в дома са ситно нарязана тревна маса с мирис на тютюн, без поставен български акцизен бандерол, в количество от около 1000 гр. Още един такъв случай проверяващите са установили и на адрес в гр. Ветово.

При проверка дома на 61-годишния ветовчанин също е намерена ситно нарязана тревна маса с мирис на тютюн, поставена в полиетиленов плик, без поставен български акцизен бандерол. По тези два случая са образувани преписки по описа на РУ – Ветово, с оглед данни за престъпления по чл.234, ал.1 от НК и е започната работа от служители на криминалния сектор. Акцизната стока е иззета от служителите на митницата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X