https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнциденти33-годишна жена издъхна след спешно секцио в Кърджали

33-годишна жена издъхна след спешно секцио в Кърджали

33-годишна бременна жена е починала в болницата в Кърджали. Тя е била транспортирана на 28 март рано сутринта в акушеро –гинекологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ от екип на Спешна помощ в изключително тежко общо състояние – със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Жената от село Чуково, община Момчилград, е била в деветия месец. При пристигането на линейката е била контактна.

Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио. Установява се обаче че бебето е починало.

Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестези огия и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката извъхва в 9:40 часа, съобщават от лечебното заведение.

Извършва се вътрешна проверка. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД е информирало РЗИ- Кърджали , Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“АД изказва съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

В прокуратурата в Кърджали няма постъпили данни за извършено престъпление на територията на болницата в Кърджали, във връзка със смъртта на родилката. При постъпване на такива данни, прокуратурата ще предприеме необходимите действия, съгласно своите компетентности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X