https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетър Чобанов: Всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното...

Петър Чобанов: Всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното решение на президента

“Всичко произтича от конституционните разпоредби. Подобни разговори и консултации с институцията “президент” са много важни”, заяви подуправителят на БНБ Петър Чобанов преди срещата му с президента по темата за сформиране на служебен кабинет.

Чобанов отказа да отговори на въпрос готов ли е да приеме поста на служебен министър-председател и добави: “Мисля, че президентът е намерил изхода от тази ситуация. Ще коментирам след разговорите”.

“Разговорите продължават. Г-н президентът, след като изслуша всички, ще формира своето решение. Знаете, че аз винаги съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес. В момента това, което правя като подуправител на БНБ, също е много важна. Чух вчера управителят на БНБ какви съобръжения е изтъкнал пред президента. Екипът, който е формиран в БНБ, трябва да продължи да работи и да постигне целите си. Разбира се всеки един от нас трябва да се съобрази с решението на президента, когато той го вземе. Как мога да не споделям мнението на г-н Радев, който е управител на БНБ и ме е предложил за подуправител. Дали ще стана служебен премиер са хипотези. Когато президентът вземе крайното си решение, тогава всичко ще стане ясно. Мисля, че разговорът, който проведохме, беше полезен и за двете страни. Мисля, че президентът ще намери изход от това положение”, заяви Петър Чобанов след края на срещата си с президента.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X