https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ обвиниха Бойко Борисов, че с "Турски поток" е осигурил старта на...

ПП-ДБ обвиниха Бойко Борисов, че с “Турски поток” е осигурил старта на войната в Украйна

ПП-ДБ иска да бъде създадена временна комисия в парламента, която да изследва фактите и обстоятелствата около изчезналата пътна карта за „Турски поток“, която впоследствие е била намерена в имейлите на руски депутати, както и всички факти и обстоятелства около изграждането на газопровода „Турски поток“ – символа на корупцията в България. Това обяви пред журналисти народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

“Обществото трябва да знае защо България осигури стартиране на войната в Украйна и даде тази възможност на Русия. Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 милиарда лева на българските данъкоплатци за руска тръба, която превозва руски газ. Само преди два дни Бойко Борисов каза, че е изключително горд от този проект. Наистина трябва да разберем дали България може да бъде горда с този проект и дали Борисов е работил за чужд интерес”, добави той.

“Още на 6-ти март с колегите сме задали въпрос към енергийния министър дали пътната карта, която беше показана на обществото и изкарана от хакнат имейл на сътрудник на руски депутат е истинската пътна карта, която е била в Министерство на енергетиката. Отговорът е, че самото министерство не е убедено каква е пътната карта и откъде е. България обслужи геополитическия интерес на Путин и на Русия. Построявайки „Турски поток“, ние дадохме повод на Путин да започне войната срещу Украйна”, каза на свой ред депутатът Ивайло Мирчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X