https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниТервел Пулев надви Роли Ламбърт за интерконтиненталната титла в полутежка категория на...

Тервел Пулев надви Роли Ламбърт за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA

Тервел Пулев надви Роли Ламбърт и спечели интерконтиненталната титла в полутежка категория. Българинът спечели с единодушно съдийско решение – 79-73, 79-73, 80-70 в трите съдийски карти.

По-малкият от братята Пулеви излезе на ринга под звуците на AC/DC – Highway to Hell, и под скандирания „Българи юнаци“.

Първият рунд премина в опознавателен характер, като Ламбърт на няколко пъти опасно наведе главата си в опит да избегне удари. И двамата често се впускаха в клинчове. Това продължи и във втория рунд, а в третия Тервел получи предупреждение за удар в тила. На българския боксьор му беше отворена и аркада под лявата скула.

В следващите рундове Тервел опита да се активизира, след като в началото предпочиташе да бъде в по-изчаквателна позиция и да влиза в клинчове. Ламбърт продължи да използва нечисти прийоми и получи предупреждение от съдията, който иначе пускаше повече свободна игра от необходимото. Най-добрият за рунд бе шестият, в който той нанесе няколко удара на нашия боксьор. Все пак, Тервел направи силен последен рунд, който вкара ъперкъти и крошета, за да се поздрави с крайната победа и интерконтиненталния пояс в полутежка категория на WBA.

“Страхотен мач от гледна точка на публиката, противникът не беше никак лошо. Съдията допусна мръсна игра, първоначално от него, после от мен – получи се бокс, който не желаехме от ъгъла, но важното е, че победихме, изпълнихме мисията си. Бих искал да кажа сърдечно благодаря за всички, които ме подкрепяха, въпреки трудните моменти. Ако се състезавахме пред чужда публика, тази енергия няма как да се получи, така че огромен поклон пред вас. Моето послание към Кубрат е да не подценява никой, да не си мисли, че нещата ще станат по лесния начин, съдиите са чужди, все едно играем Германия или в Щатите“, каза Тервел непосредствено след мача с Ламбърт.

Това бе 19-та победа на Тервел Пулев на професионалния ринг (14 с нокаут). Българинът има едно-единствено поражение, дошло от Сергей Ковальов през май 2022.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X