https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПенчо Милков отличи Кукления театър за спечелените награди Икар

Пенчо Милков отличи Кукления театър за спечелените награди Икар

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с екипа на Държавния куклен театър, който преди дни спечели две награди ИКАР на националната церемония по връчване на театралните отличия за спектакъла си „Ясен и Омая”.

„Имам честа да ви поздравя за поредните награди, които спечелихте с таланта си не само за вас като колектив, но и за всички нас – русенци. Отличието от името на община Русе е признание за това, което вършите за културния живот на родния ни град”, каза Пенчо Милков.

В знак на признателност кметът удостои директора на Държавен куклен театър – Русе Теменуга Хараланова с плакет на Община Русе.

Театралите увериха, че ще продължават да влагат ентусиазъм и енергия в създаването на интересни за публиката представления.

Русенската постановка “Ясен и Омая”, създадена по мотиви от приказката “Неродена мома”, получи наградата на публиката на юбилейното 50-о издание на наградите “ИКАР” в Народния театър “Иван Вазов” се проведе, а Наталия Гочева беше отличена за сценография в категория “Постижение в кукленото изкуство”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X