https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПовече от 80 деца участваха в конкурс за рисунка в Русе по...

Повече от 80 деца участваха в конкурс за рисунка в Русе по повод Седмицата на гората

По повод Седмица на гората дирекцията на природен парк “Русенски Лом” обяви конкурс за рисунка за ученици на тема “Опазване на богатото разнообразие от растителни и животински видове в ландшафта на Природен парк “Русенски Лом”. Повече от 80 деца изпратиха свои творби, съобщи доц. Наталия Стоянова от дирекцията на природния парк.

Задачата е била учениците да покажат богатото разнообразие от растения и животни в ландшафта на природния парк, както и тяхното разбиране за чиста околна среда, начините за опазването ѝ и съхраняване на защитените видове.
Участниците са били разпределени в три възрастови групи, а жури е определило победителите, които ще получат своите награди на 8 април тази година.
Творбите вече са подредени в дирекцията на природен парк “Русенски Лом”.

Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Русе отбелязва Седмицата на гората с Ден на отворените врати, със залесяване на площи с фиданки и детски конкурс за рисунка, каза Симона Джендова от РДГ-Русе.

Тя съобщи още, че днес в община Бяла се е състояло залесяване с дръвчета в района на моста на Кольо Фичето. В инициативата са се включили и служители на противопожарната служба.

Директорът на противопожарната служба в Русе комисар Светослав Войчев каза, че през миналата година в региона са регистрирани пет пожара в горски масиви. Унищожени са 100 декара иглолистна гора, 10 декара широколистна и още 10 декара смесена гора.

Комисар Войчев припомни, че при един от пожарите бяха унищожени боровете, оформящи надписа “1300” край град Бяла, засадени в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава. Причината за инцидента е искра от преминаващ влак.

Той съобщи още, че за първите три месеца на тази година е регистриран само един пожар в горски масиви в областта – в землището на село Каран Върбовка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X