https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБиляна Дудова спечели квота за Олимпийските игри в Париж

Биляна Дудова спечели квота за Олимпийските игри в Париж

Биляна Дудова спечели втората олимпийска квота за българските национали по борба, след като спечели с 3:0 срещу французойката Амелин Дуаре на квалификационния турнир в Баку, Азербайджан. Преди нея квота взе и Семьон Новиков.

Дудова записа първите точки минута и 20 секунди след началото със събаряне на френската й съперничка. Дуаре отговори със захват за глезена, който не успя да превърне в точки и така българската националка се оттегли на почивка с преднина от 2:0. Втората част започна по-пасивно и Дуаре бе предупредена за активност. Тя отговори с нов захват за крака на Дудова, но отново не успя да направи движение за точки и българката се сдоби с още една. В останалите 60 секунди световната и четирикратна европейска шампионка съхрани преднината си и си подпечата квотата за Париж.

Дудова не загуби точка на турнира в Баку, след като по-рано надви една от основните си съпернички за квота Йохана Линдборг с 9:0.

Миглена Селишка (50 кг), Ирена Бинкова (53), Евелина Николова (57), Мими Христова (68) и Ванеса Георгиева (76) не успяха да стигнат до полуфиналите. Те ще търсят място на Олимпийските игри в последната квалификация в Истанбул (Турция) през месец май.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X