https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУченици от Русе бяха отличени с награди от Съюза на математиците

Ученици от Русе бяха отличени с награди от Съюза на математиците

Няколко награди получиха ученици от русенската МГ „Баба Тонка“ на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България, която се проведе в КК Боровец.

В ученическата секция на конференцията ученици от цяла България представиха и защитиха пред академично жури и публика свои авторски разработки в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

С доклади по информатика и информационни технологии се включиха 4 ученици от МГ „Баба Тонка“, които демонстрираха чудесно своите проекти и бяха отличени с четири специални награди.

С две специални награди бе отличен екипът от ученици Никола Великов и Любослав Димов от 8 клас за тяхната онлайн платформа „Правна клиника“. Те са наградени със специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

Две специални награди завоюваха и Александър Славов и Николай Паришев от 8 клас със създадената от тях уеб система „WinSoft – образователна платформа с видеоразговори“. Те спечелиха специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

Грамота за много добро представяне получи Никола Великов от 8 клас за своя проект „Класиране на кандидати за прием във ВУЗ“ с научен ръководител Тодор Брънзов от БАН.

С грамота за много добро представяне бе удостоен и Александър Славов от 8 клас за разработката си „LearnLogic AI – асистент с изкуствен интелект“. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова.

Александър Славов пък бе избран да участва в Разширения национален отбор по изкуствен интелект на България. Този отбор ще представи страната ни на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която ще се проведе от 9 до 15 август 2024 г. в гр. Бургас. Това новаторско събитие ще срещне в оспорвана надпревара най-талантливите ученици от цял свят, които могат да създават, използват и развиват изкуствен интелект.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X