https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦИК прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за евроизборите

ЦИК прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за евроизборите

Централната избирателна комисия прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за изборите за Европейски парламент. ЦИК ще открие нова за предстоящия вот на 9 юни “две в едно” – за европарламент и предсрочни парламентарни избори, става ясно от проекта за дневен ред на днешното заседание на комисията.

Очаква се днес комисията да определи формата и структурирания електронен вид на списъците на избиратели, подкрепящи регистрациите в изборите на 9 юни 2024 г. В дневния ред на ЦИК е още проект на решение за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Очаква се и утвърждаване на образци на изборни книжа за двата вида избори.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев.

Единствената промяна в състава е външният министър – поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинирания Ивайло Ценов.

Президентът Радев насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X