https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПиян шофьор предизвика катастрофа в с. Голямо Враново, прераснала във физическа саморазправа

Пиян шофьор предизвика катастрофа в с. Голямо Враново, прераснала във физическа саморазправа

На 5 април около 19.00 часа е сигнализирано за лице, управляващо автомобил след употреба на алкохол в с. Голямо Враново.

При извършената на място проверка от полицейски служители на РУ – Слово поле е установен подалият сигнала мъж, който обяснил на униформените , че около 19:00 ч. е тръгнал с мотофрезата си към магазин в селото и на около 20 метра преди него лек автомобил “Форд Мондео” го ударил с предна лява гума.

След удара между него и шофьора на колата бил възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа саморазправа между тях.

Полицаите са установили, че водачът на лек автомобил “Форд Мондео” е 45-годишен мъж от селото и са предприели действия за установяване на употребата на алкохол с техническо средство, но всички опити за тестване били неуспешни.

По тази причина, след като му е съставен акт за нарушение по ЗДВП му е издаден талон за медицинско изследване и е той е дал кръвна проба. Направеното химическо изследване е показало концентрация на алкохол в кръвта от 2,24 на хиляда.

По случая са образувани: бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и преписка с оглед изясняване на престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X