https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСтефан Димитров прие поста министър на външните работи от Мария Габриел

Стефан Димитров прие поста министър на външните работи от Мария Габриел

Министърът на външните работи Стефан Димитров в служебното правителство пое поста от Мария Габриел на церемония, която се състоя тази сутрин в МВнР.

„Аз приех това предизвикателство като момент от професионалната отговорност, която всеки един човек, независимо къде работи, трябва да поеме. Обичам работата и съм убеден, че с вас ще постигнем това, което е най-важното в момента и което се очаква от нас, естествено продължавайки да работим по основното, а то е отново да организираме на нашето ниво предстоящите избори“, се обърна министър Димитров към служителите в министерството, които присъстваха на церемонията. Той благодари на Мария Габриел за постигнатите през последните 9 месеца резултати във външнополитически план и подчерта единния подход при реализирането на целите и приоритетите на МВнР.

В словото си пред служителите на МВнР Мария Габриел благодари за екипната работа. „Благодаря за тези месеци на много интензивна работа, на много силни моменти, на вълнение за България, на вълнение за Европа и света. Смятам, че с вас показахме и нещо повече – че България е не само последовател и свидетел на събитията. България може да бъде проактивна и да задава посока“, заяви Габриел и подчерта, че страната ни има още много потенциал да покаже цялата пъстрота на своята експертиза, история и култура. „Продължавайте все така дързостно да отстоявате фундаменталните принципи като българи и ни карайте да се гордеем, че България е активна на европейската и световна сцена“, завърши Мария Габриел, цитирана от пресцентъра на МВнР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X