https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНОИ разсни как ще се изплащат великденските добавки на пенсионерите

НОИ разсни как ще се изплащат великденските добавки на пенсионерите

Измененията в бюджета ДОО задължава Националния осигурителен институт да изплати съответните добавки. По 100 лв. за пенсионери, които получават пенсии до линията на бедност. Това коментира Весела Караиванова, изпълняващ длъжността управител на НОИ пред журналисти в парламента.

По думите й великденските добавки ще бъдат изплатени заедно с пенсиите за месец май. “Пенсиите се изплащат от 7 до 20, както е наредбата за пенсиите. Ние ще ги изплатим по-рано. Знаете 2 май е единственият работен ден. Ние ще ги изплатим преди Великден”, обясни Караиванова.

“Трябва да направим среща с Български пощи. По-голямата част от пенсионерите получават пенсиите и добавките чрез тях. Създали сме съответната организация. Днес ми предстои среща с тях, за да видя техния график. След обнародването в държавен вестник, ще започнем работа. Колегите по места ще направят всичко необходимо и в събота и неделя, тези суми да стигнат до хората за празниците”.

“Стандартно чрез банките се превеждат парите в края на април. Имаме готовност парите да достигнат до хората, колегите ще направят всичко възможно”, заключи Караиванова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X