https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАсен Василев: Хубаво, снимано куче с пачки, но видяхме снимки и на...

Асен Василев: Хубаво, снимано куче с пачки, но видяхме снимки и на Бойко с пачки

“Всички глупости, които в следващите 2 месеца ще ни обясняват за снимане на куче с пачки: хубаво, снимано куче с пачки, видяхме снимки и на Бойко с пачки. Може би трябваше да има и куче”, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев на събитие в Пловдив.

“Целият шум, който се вдига, се вдига, за да забравят хората какво се случваше. Да кажат: “хубаво, построихте къща, но прозорецът е крив”. Но преди това бяхме на палатка на гола поляна”, добави той.

Асен Василев изпадна в хипотезата, че и ГЕРБ, и ПП искат България да се развива. По думите му, обаче, разликата е, че от Промяната го правят три пъти по-бързо, защото”знаят как се прави”.

По думите му, ГЕРБ не могат да простят на ПП, защото са направили така, че „едни олигарси, които се чудят как да сменят колите си два пъти годишно, сега трябва да плащат данъци и не получават специални поръчки“.

“Това, което побърква ДПС и ГЕРБ, е, че парите са записани в бюджета, не зависят от това дали си послушен, или не. Приети са в бюджета, всеки кмет ги получава по право, както е с пенсиите, а не по нечие благоволение”, каза още Асен Василев.

„Пари има за здравеопазване, има и за образование. За да се вдигне качеството, трябва да има честни конкурси, с които да се изберат най-добрите директори на болници и училища. При нагласени конкурси, няма как да се гарантира качество. ГЕРБ и ДПС искат да си назначават по начина, по който го правят в последните 15 години. В един момент ни хвалеха. Моментът, в който започнаха да ни “плюват”, е моментът, в който стана ясно, че искаме честни конкурси“, каза още Асен Василев.

„Истината е, че армията толкова пари не е виждала от байтошово време. Трябва да си имаме нашата войска, да е подготвена, да имаме системите, да имаме радарите, да имаме доктрината как да се отбраняваме, защото и това нямаме в момента. Започваме от 1970 г. с камиони, които не работят. В последните 15 години там не е инвестирано. За една-две години няма как да се навакса, това се случва за десетилетия, но отнякъде трябва да започнем“, каза още съпредседателят на ПП.

“Третият мост на Дунав вече е договорен с европейско финансиране. Четвъртият за Силистра се договаря”, добави той.

„Пари има, ако не се краде“, обобщи Василев и определи финансовото състояние на България като добро. „Средства има, заплатите се вдигат, пенсиите се вдигат“.

„Днес правим 2 години от регистрацията на ПП и 2 години и половина, откакто се явихме на терен. Никой от нас не си мечтаеше да е политик. С Асен си имахме собствени бизнеси, преподавахме в Софийския университет, акад. Денков е един от най-добрите химици в Европа и света. И си гледахме живота. Казвали сме си, че един ден ще дойдат политици и ще им помогнем, като дойдат. И така 15 години. Когато решихме да скочим, се хванахме за главата“, припомни съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X