https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочва спецоперация на граничните пунктове по разпореждане на Калин Стоянов

Започва спецоперация на граничните пунктове по разпореждане на Калин Стоянов

По разпореждане на вътрешния министър Калин Стоянов започва специализирана полицейска операция на гранични контролно-пропускателни пунктове.

Целта е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.

Действията се осъществяват от служители от „Гранична полиция”, ГДБОП, Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим, чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности.

Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки, без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци. Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства.

В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X