https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими18-годишната Дебора в Пловдивския съд: Очаквам справедливост и вече съм изнервена от...

18-годишната Дебора в Пловдивския съд: Очаквам справедливост и вече съм изнервена от протакането на делото

“Очаквам справедливост и вече съм изнервена от протакането на делото”, заяви в Пловдивския съд, преди да влезе на поредното заседание, 18-годишната Дебора Михайлова. На предишните заседания тя пазеше мълчание, но днес не издържа.

На подсъдимата скамейка й е 26-годишният Георги Георгиев, който беше доведен в залата за трети опит да стартира разпоредителното заседание.

След като 15 магистрати в Стара Загора си направиха отвод, делото беше преместено в Пловдив. Веднъж заседанието пропадна заради нарушения в обвинителния акт, а втория път – заради отсъствието на адвокатите на Георги.

Случаят “Дебора” избухна миналото лято, когато се разбра, че на 18-годишното момиче са правени 400 шева, тъй като било рязано с макетен нож. Последваха серия големи протести в подкрепа на жертвите на домашно насилие в цялата страна, стигна се и до промени в закона.

26-годишният Георги Георгиев е с три повдигнати обвинения. Според прокуратурата от април м.г. до 25 юни в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова. Второто е за принуда, защото на 26 юни остригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност и за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда. Според обвинението той причинил на момичето 18 прорезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма, изразяваща се в колекция на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и контузия. Заради травмите си 18-годишната Дебора имала временна опасност на живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е било извършено по особено мъчителен начин.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X