https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Призовавам да бъдем на висотата на сътвореното за конституцията

Борисов: Призовавам да бъдем на висотата на сътвореното за конституцията

“Философията на конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебното правителство. Нека бъдат любезни колегите да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

“В първите дни на конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов, той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме, каза Борисов. ДПС и тогава и сега никога не са участвали и не са имали зам.-министри. Разговорите за които става въпрос, защото правосъдният министър е водещ, заедно да се пишат законите. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното”, посочи Борисов.

“За това правителство носи отговорност парламентът, подчерта той. Когато гласувахме конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС”, уточни лидерът на ГЕРБ.

“За отбраната ГЕРБ носят отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност”, посочи Борисов.

“Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика”, добави той.

За Кирил Вътев, Борисов каза, че има добри отношения с него „и не искам да знам за тези смени“.

“Когато парламентът е променял с умисъл от президентството контролът да дойда в парламента, партиите които са го поправили да си понесат отговорността”, заяви Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X