https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКостадинов: И ИТН подкрепиха вота на недоверие към служебния кабинет на ГЕРБ...

Костадинов: И ИТН подкрепиха вота на недоверие към служебния кабинет на ГЕРБ и ДПС

“67 подписа са положени под предложения от “Възраждане” и подкрепен от БСП и “Има такъв народ” вот на недоверие към служебния кабинет”, заяви в кулоарите на парламента лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Два са мотивите за този вот. Първият е безпрецедентната политическа намеса в работата на служебното правителство. Служебното правителство, както е известно, трябва да бъде равно отдалечно от всяка една политическа сила, за да можем да вярваме, че ще проведе честни и прозрачни избори. Видяхме какво се случи буквално седмица след назначаването на служебния кабинет. Само с едно изказване на Бойко Борисов беше предложен за смяна министъра на външните работи. За нас това означава груба намеса в работата на служебния кабинет и това правителство трябва да подаде оставка, като бъде назначен нов кабинет. След минути внасяме вота на недоверието. Имаме основания за този вот, въпреки тълкувателно решение на Конституционния съд от 1996 година. Който се съмнява, че имаме право да нвесем вот на недоверие, да сезира КС”, добави той.

“Следващият служебен кабинет ще организира изборите. Има два месеца до изборите, което е предостаъчно време. Изборът за нов служебен премиер е в ръцете на президента. Истината е, че ние не можем да имаме доверие на служебния кабинет, но те поне трябва да спазват елементарно приличие. Тези хора много бързо показаха своята пряка зависимост. Ние нямаме служебен кабинет, а кабинет на ГЕРБ и ДПС, зарадиПП-ДБ”, завърши Костадинов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X