https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКомисията за митниците: Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените...

Комисията за митниците: Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците, пише “Фокус”.

“Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал”, заяви Станислав Балабанов от ИТН.

По думите на депутата от ГЕРБ-СДС Рая Назарян може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал. “Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение.”, посочи тя.

“Рашков каза, че познава тези хора, защото те бяха сигналоподатели срещу Бойко Борисов. Не знам къде сте чул, че не ги познава”, заяви депутатът от ПП-ДБ Константин Бачийски.

Йордан Цонев от ДПС каза: “Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не съм бил свидетел. Не защото не е имало контрабанда, корупция. Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема.”

Припомняме ви, че по-рано през деня Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров. Делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров започна с двучасово закъснение, причината бе ново обвинение за принуда на Банкова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X