https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев: Нека оставим политиката извън поделението

Румен Радев: Нека оставим политиката извън поделението

“Нека оставим политиката извън поделението”, каза президентът румен Радев пред военнослужещи в полигон „Ново село“, където е на посещение с италианския си колега Серджо Матарела.

„Българската армия все още е поставена в условията на липса на достатъчно ресурси за воденето на бойна подготовка. Също така вие работите и живеете в условия, който са далеч от необходимостта. Но като върховен главнокомандващ въоръжените сили искам да ви кажа, че проблемите с ресурсната несигурност, ниския социален статус, вашето ви лично оборудване и въоръжение ще останат в историята“, каза Румен Радев.

Той припомни, че като държавен глава от години настоява за повишаване на статуса на заетите в армията, за да са военнослужещите ни по-добре мотивирани.

„Най-после държавната машина се задвижи и тук искам да поздравя новото ръководство на Министерство на отбраната. Със задоволство мога да кажа, че най-после има разбиране във всички партии в парламента. След моите многократни призиви не за спешни, а за аварийни мерки, за повишаване на социалния ви статус и за пресичане на отлива от българската армия, най-после започват да се вземат мерки“, допълни още Румен Радев.

Държавният глава подчерта също така, че заплатите на военнослужещите ще бъдат сериозно повишени. Той обеща и по-добри условия на труд, както и бърза модернизация на отбраната.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X