https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИвайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята...

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

„Аферата ще бъде разплетена. Това ще е една най-лошите сделки, сключвани в историята на България“, каза в предаването „Лице в лице“ Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

„Ще наблюдаваме поведението на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Има по-важни теми като тази за „Боташ“, отколкото да се „вземе главата“ на председателя на парламента. Ако видим проблем, ще поискаме оставката му, но на този етап няма да предприемем подобен ход. Договорът за „Боташ“ в момента е в пленарната зала“, добави той.

„Едно от нещата е, че в договора никъде не пише, че не може да се пренася руски газ. Това е фундаментален проблем, защото президентът Румен Радев и служебното правителство са сключили договор с Турция, който захранва Европа с руски газ“, посочи депутатът.

„Турски поток“ е друга тема, но той е преди войната в Украйна. Сега говорим за сключен договор, след наложените санкции. Ясни са всички елементи на войната и европейската политика. Второто ключово нещо е, че разговор с Европейската комисия не е воден. Сключваме договор с „Боташ“, по който дължим 2,2 млрд. долара неустойки, по който плащаме 1 млн. на ден без да сме питали Европейската комисия. Знаете ли защо? Защото знаем какво ще е мнението. Това ще бъде разследвано от Европейската комисия“, коментира той.

„ГЕРБ и ДПС не са изразявали мнение по сделката на Радев с „Боташ“. Тези партии, които се явяват големи евроатлантически тигри, в момента са тигърчета, които махат с лапа. Отговорът се крие в потенциалната договорка между Пеевски, Сарафов и Радев за служебния кабинет. Този служебен кабинет не е конструиран по начина, замислен в духа на Конституцията. Има министри, зависими от Пеевски, и квота на президента Румен Радев. Служебният енергиен министър има роля в „Турски поток“ и сключването на договора с „Боташ“, подчерта Ивайло Мирчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X