https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНазначени са шестима зам.-министри

Назначени са шестима зам.-министри

Шестима заместник-министри са назначени със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За заместник-министри на здравеопазването са назначени Бойко Пенков и Добромира Карева.

Бойко Пенков притежава дългогодишен управленски и административен опит в сферата на здравеопазването. Заемал е поста заместник-министър на здравеопазването четири пъти. Д-р Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“, се посочва в съобщението.

Добромира Карева е икономист по образование. Има богат мениджърски опит в сферата на производството и търговията с лекарствени продукти. През последните две години се занимава с консултантска дейност по органична и неорганична фармацевтична химия.

За заместник-министър на културата е назначен Илко Ганев. Има докторска степен по театрознание към Института за изследване на изкуствата при БАН. Работил е в Съюза на артистите в България в проекти, свързани с театъра, киното, цирка, инициативи в областта на социалната политика, благотворителни каузи, както и творчески дейности за интеграция на деца и младежи с увреждания. През 2023 г. в Министерството на културата участва в актуализирането на нормативната уредба в областта на сценичните изкуства и на нормативната уредба на Национален фонд „Култура“ и Национален филмов център.

Павлин Петров е назначен за заместник-министър на туризма. До момента е бил съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Има дългогодишен опит в частния сектор. Магистър е по икономика и туризъм в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен Виктор Атанасов. През последните години е управител на частна компания. Работил е в Министерството на финансите. Магистър е по маркетинг и мениджмънт, завършил е Университета за национално и световно стопанство. Притежава и диплома от City University of Seattle.

Георги Самандов притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София. През декември 2013 г. става директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е бил търговски представител и инженер-енергетик – също в компании от системата. През 2021 г. е назначен за служебен заместник-министър на енергетиката.

Със заповед на премиера Главчев са освободени трима заместник-министри – Гинка Машова от Министерството на труда и социалната политика, Виктор Стоянов от Министерството на културата и Мариета Георгиева от Министерството на образованието и науката.

Днес бяха освободени и Мартин Гиков от поста заместник-министър в Министерството на иновациите и растежа, Николай Сиджимов – в Министерството на околната среда и водите. От длъжността заместник-министър на труда и социалната политика беше освободен и Николай Найденов.

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев на 16 април бяха назначени двама заместник-министри в две министерства. Давид Сукалински зае длъжността в Министерството на икономиката и индустрията, а Иван Капитанов беше назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните.

С друга заповед на служебния премиер Димитър Главчев от 16 април бяха назначени деветима заместник-министри в шест министерства.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X