https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Борисов: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

“Аз не искам да коментирам тази тема, тя не е моя”, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за идеята Димитър Главчев да е едновременно служебен премиер и външен министър.

“Ами той не знаел с какво се е заел (като коментар на думите на Румен Радев за Главчев). Той беше избран за шеф на Сметната палата. А новата конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите: че да си премиер, е лесно? Досега ставахме премиери с над 100 депутати зад нас. Първа политическа сила с мощни коалиции. Тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата, омбудсман, на БНБ, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тия постове. Аз като главен секретар, като кмет на София два мандата. С екипи, с хора, със състави”, добави Борисов.

Той обяви, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на “Промяната”. Не задават нито веднъж въпрос трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на “Подуяне” от ПП. А майката е министър. Как пък веднъж не ви се откъсна от душата един такъв въпрос? Или как Гвоздейков е министър, как Спецов е шеф, как Вътев остана министър, как областните управители, с кое право, са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате. Защо да е това темата, защото вие я поставяте. Айде да поставим може ли майката на кмета на “Подуяне” от ПП да е министър? Цялото строителство в България, цялата инфраструктура, АПИ, да е в ръцете й? Или Гвоздейков, аз нямам нищо против човека, харесвам го, но казва: Днес се изключваме и аз вече не съм от ПП. Но това за вас не е проблем. А вие ни питате нас. Хайде да бъдем малко честни, не са ви удобни тези въпроси, защото нямате отговори. Защото е очевадно какво целите. Защото услужливите медии направиха най-мечешката услуга на партията на “Промяната”. Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност”, продължи Борисов.

И се насочи съм вноса на газ. “Аз не знам на тези хора откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкан”, „Боташ”… атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Техните избиратели от ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 милиона кубика руски газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? 3 г. руски петрол, с дерогация. Сега погледнете навън същите ли са цените на дизела и бензина без дерогация? Същите са. Заминаха ли 7 милиарда долара за Путин? Заминаха. Какво ще обяснят на своите избиратели? Какви са тези глупости? Кой е помогнал на Путин? Никой повече от тях. И сега с тези комисии, които си правят, виждате, всичко излиза наяве. 10 месеца те не са направили нищо да прекратят този договор. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията”, попита Борисов.

Той се върна към преговорите за ротацията и обясни как Асен Василев му казал: „Без МВР не може”. „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство”, коментира лидерът на ГЕРБ. Той обясни каква кампания ще води.

“Тя ще е позитивна. Ние 3 години правим избори в изключително враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и сега ще оцелеем и ще се справим. Ние пак ги побеждавахме. Нали помните тези времена? Техни министри – на вътрешните работи, на електронното, всичко тяхно. Без нито един човек никъде от ГЕРБ. И пак първа политическа сила”, заяви още Борисов.

Запитан дали отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, той каза: “Е, ако ме искат. Мисля, че за Пловдив сме направили достатъчно, че да ме искат.” “За нас ще е удоволствие”, намеси се в този момент кметът на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Костадин Димитров. “Това ще го обсъждаме друг път”, отвърна Борисов.

Той е в Пловдив за пролетния бал на местната структура на ГЕРБ. “Дори и Дянков а дойде, не може да оправи с този дефицит. А той обича да стяга колана и да дразни партийците”, каза Борисов пред актива на партията. Бившият финансов министър Симеон Дянков също е в Пловдив.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X