https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦончо Ганев: Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори

Цончо Ганев: Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори

“Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори”, заяви в предаването “Говори сега” Цончо Ганев – зам. председател на “Възраждане”.

На въпрос как ще коментира предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, Ганев заяви:

“По-скоро Бойко Борисов му е вменил и тези задължения. Борисов и Пеевски това е правителството, с бледо участие на ПП и ДБ с няколко министри, разбира се, има и един на президента. Четири човека, лично избрани от Петков и Денков, са министри.”

“Главчев може само да иска да променя нещо, но без подписа на президента не може да променя нищо”, подчерта зам.-председателят на “Възраждане”.

“Като опозиция инициирахме искане за сваляне на правителството. Убедихме БСП и ИТН да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа обясняват, че те са опозиция и искат това правителство да не е в този вариант, защото е прекалено близко до ДПС и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не искат да свалят правителството. За пореден път показаха истинското им лице, те са малкият партньор на ДПС и на ГЕРБ”, допълни той.

Цончо Ганев подчерта, че от “Възраждане” многократно са предупреждавали за предстоящата конституционна криза.

“От първия ден, в който падна правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна криза. Нещо, за което нашите юристи ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X