https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДелян Пеевски за Елена Йончева: Независима и достойна за гражданската квота

Делян Пеевски за Елена Йончева: Независима и достойна за гражданската квота

“Защото е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите, на хората. Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя ще е един достоен представител на тази квота”.

Така лидерът на ДПС Делян Пеевски обясни номинацията на евродепутатката Елена Йончева за евролистата на движението. Тя бе издигната преди ден от структурата на партията в Благоевград.

“Нищо не е сменила. Ние я поканихме, в момента тече номинационен процес. Когато сме готови с листите, ще ги обявим”, обясни Пеевски защо Йончева е сменила БСП с ДПС. Помолен да коментира реакцията на лидерката на левицата Корнелия Нинова, че не е изненадата от станалото, той бе лаконичен: “Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии”.

“Абсолютна поредна лъжа. Ако някой саботирал, те саботираха всичко с това, че направиха да няма ротация”, отговори Пеевски на обвиненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ и ДПС са саботирали съдебната реформа. На брифинг в парламента по-рано втората политическа сила ги обвини, че така бавят второто плащане по плана за възстановяване. То е в размер на 1,4 млрд. лева.

На въпрос дали след всички обвинения на ПП-ДБ към ГЕРБ и ДПС е възможен диалог помежду им той отговори: “Нека да не говорим сега дали е възможен, или не е възможен диалог. Редно е, ако всичко, което се случи и видя за тях, се окаже вярно, ние няма да имаме диалог за тях. Това, което видяхме, ако се докаже от правоохранителните органи и се види, че всичко това е истина, с тези обвързаности с контрабанда, пудели, влачещи пачки и всичко останало, специално ДПС няма да работи с тях, ако всичко това се докаже по надлежния начин. Това е чудовищно и мисля, че целият български народ вижда – те нямат абсолютно никакъв интегритет, за който говориха толкова време. Вече като чукнат в Google, мисля, че виждат за себе си цялата истина”.

“За коалиции не е редно да говорим сега. Нека да оставим българските граждани да преценят разумно, да си дадат доверието на партиите както преценят и след това ще седнем да говорим и ще работим в името на България”, каза Пеевски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X