https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОбразуваха дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София

Образуваха дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение.

В предложението си Сарафов иска най-тежкото дисциплинарно наказание за Кръстев заради “многобройните му дисциплинарни нарушения и системното неизпълнение на служебните му задължения“. За Кръстев беше установено и, че е минал случайно покрай мястото на катастрофата с Георги Семерджиев минути след инцидента.

Нарушенията бяха установени при комплексна проверка, извършена от прокуророри от Върховната и Военно-апелативната прокуратура.

Преди дни Борислав Сарафов поиска уволнението на административния ръководител на Софийската военно-окръжна прокуратура Адалберт Кръстев. Сарафов мотивира предложението си до Висшия прокурорски съвет с резултати от комплексна проверка, извършена от екип прокурори за периода 1 януари 2022 – 30 юни 2023 г.

Ревизията е установила нарушения на принципа на случайния подбор при разпределението на дела, работа не само по досъдебни производства, но и по преписки. Също така изкривяване на данните за натовареността на прокурорите, включително на данните за средната натовареност на всички окръжни прокуратури.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X