https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество30 млн. лева инвестират за летището в Русе

30 млн. лева инвестират за летището в Русе

Инвестират около 30 милиона лева в развитието на летището в Русе. Това предвижда инвестиционната програма на дружеството, което стопанисва летището, предаде БГНЕС.

“Летище Русе вече е летище – на него могат да кацат и излитат самолети без да минават през терминала, който трябва да се дооборудва”, заяви Христо Крушарски – един от съдружниците в дружеството. “Затова трябва да се извърши реконструкция на терминала и от дружеството ще внесат предложение до общинския съвет за разрешение да извършат необходимите дейности”.

“Инвестиционната програма на дружеството е на стойност около 30 милиона лева. Ще бъдат изградени три хангара за ремонт и поддръжка на самолети с площ 8 000 кв.м., 350 кв.м. и 45 000 кв.м. Освен това планът включва и удължаване на пистата с 580 метра. Предвижда се в трите хангара да работят над 200 човека по поддръжка и обслужване на помещенията. Когато се направи терминалът, летището ще може да се ползва за всякакъв вид полети и дестинации, стига да има пътници”, каза още Христо Крушарски.

Вече се водят преговори с фирми за изграждане на база за поддръжка на самолетите и подготовка на летателен състав. Също така се предвижда генералният план на летището да бъде готов до месец август.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X