https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЦИК: Проверете дали сте в предварителните избирателни списъци

ЦИК: Проверете дали сте в предварителните избирателни списъци

“На 8 май ще разберем номерата на партии и коалиции за изборите 2 в 1”, съобщи в сутрешния блок на БНТ Камелия Нейкова, председател на ЦИК.

“23 партии и 11 коалиции са подали документи за изборите на 9 юни. Партиите и коалициите ще са с един номер и за двата вота”, информира Нейкова.

Тя обясни кой има право да гласува за представители в българския и в европейския парламент и разясни що е то адресна регистрация. Нейкова посъветва всички избиратели да проверят дали са включени в предварителните избирателни списъци. На изборите 2 в 1 на 9 юни ще може да се гласува и с хартия, и с машина, но не може да се гласува за едните избори с машина, а за другите с хартия.

На въпрос кой организира изборите, Нейкова отговори, нито МВР, нито някой друг, а ЦИК организира изборите. “Нямаме политически натиск”, категорично каза Камелия Нейкова и обясни, че ЦИК получава много критики, повече от които не са основаателни.

“Това, което се случи на местните избори, за мен е една необмислена постъпка на висш държавен служител. Призоваваме тези, които са ангажирани по процеса с удостоверяване, да не си позволяват такива действия”, каза председателят на ЦИК.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X