https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМайката на убития на пешеходна пътека Филип преди делото: Нашите деца не...

Майката на убития на пешеходна пътека Филип преди делото: Нашите деца не са статистика, те имаха мечти

Близки на убития на пешеходна пътека в София Филип излизат днес на протест. Повод е делото срещу обвиняемия за убийството на младежа, което ще се гледа в Съдебната палата в столицата по-късно през деня. Водачът е шофирал с 2,2 промила алкохол в кръвта, карал е с превишена скорост и не е спрял на пешеходна пътека във фаталната нощ на 2 септември миналата година.

Роднините ще бъдат подкрепени и от Фондация “Ангелите на пътя”, които вчера имаха среща в парламента, за да се преборят за по-бързи автоекспертизи след катастрофи. След заседанието близки на загиналото момче ще поставят цветя на мястото, където беше убит Филип на ул. “Ген. Гурко” и “Шишман” и ще пуснат бели гълъби.

“Организираме протеста днес, за да покажем още веднъж на обществото да не бъде безучастно към нашите деца, те не са просто статистика – децата и хората, които са загинали по пътищата, на пешеходни пътеки. Те имаха лица, имена, те имаха мечти. И да се замисли обществото какво се причинява с употребата на алкохол, с шофирането с висока скорост. Да внимават и да се замислят”, каза майката на Филип Николина Петкова.

“Малко повече човеци да бъдем. Първото заседание не очаквам нещо да се случи, ще бъдат конституирани страните и нататък ще бъде даден ход на делото. Това, което ние сме запознати, че водачът е употребил алкохол, пробата е над 2,2 промила, не е спрял на пешеходна пътека, карал е с превишена скорост. Разчитаме, че съдът ще бъде обективен и ще постанови решение, което да бъде за назидание на цялото общество”, заяви бащата на загиналото момче Красимир Арсов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X